Kom naar de Energieavond op donderdag 28 september!

with Geen reacties

Kom naar de Energieavond op donderdag 28 september!

In twee jaar van 4% naar 14% duurzaam opgewekte energie. Een opgave van formaat. Gelukkig leggen steeds meer inwoners en bedrijven zonnepanelen op hun dak en zijn er volop initiatieven om energie te besparen. Maar dat is nog niet genoeg. We redden het niet zonder grootschalige manieren van opwekking.

Hoe gaan we dat met elkaar doen? Die vraag staat centraal op 28 september tijdens het stadsgesprek over duurzame energie in Hotel van der Valk. Het stadgesprek is onderdeel van de campagne Energie van Assen. Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom.

‘Onze stad gaat er anders uitzien’
‘Als we op deze schaal duurzame energie moeten opwekken, gaat de  stad er anders uitzien’, stelt wethouder duurzaamheid Harmke Vlieg. ‘Als we kiezen voor windenergie, moeten de windmolens wel ergens staan. Ook het opwekken van grootschalige zonne-energie legt een beslag op ruimte. Zulke ingrepen in de stad willen we pas doen, nadat we uitgebreid met inwoners hebben gesproken. Vandaar deze avond. En dat is zeker niet de laatste.’

Speel de Energygame
U bent van harte welkom op 28 september in Hotel van der Valk. Tijdens deze energieavond kunt u samen met ons op zoek hoe en waar we meer duurzame energie kunnen opwekken. Door met elkaar van gedachten te wisselen. Maar u kunt ook de Energygame spelen. In dit spel neemt u het op tegen andere bewoners. Wie zijn windmolens en zonnepanelen het beste weet te plaatsen wint. Waar staat uw windmolen straks?

De avond begint om 19.15 uur. Graag tot dan!

Leave a Reply

© 2019 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.