Eerste Energieavond bracht discussie op gang

with Geen reacties

Het is nog niet zo gemakkelijk om ruimte te vinden in onze stad voor het opwekken van duurzame energie. Dat was een van de conclusies afgelopen donderdag tijdens de eerste Energieavond. Zo’n 25 geïnteresseerde inwoners discussieerden over de vraag hoe we in Assen in 2040 net zoveel energie kunnen opwekken als verbruiken. Het spelen van de Energygame bracht discussies op gang.

Door het plaatsen van zonnepanelen en windmolens op het bordspel werd zichtbaar hoe lastig het is om geschikte plekken te vinden. Maar ook hoe de stad Assen er anders uit komt te zien. In welke mate vinden we dat acceptabel? En is het niet interessant om ook te kijken naar het besparen van energie? Dan hoeft er minder energie opgewekt te worden. Door bij nieuwbouw energieneutraal bouwen, wordt de opgave bovendien niet groter de komende jaren.

Vervolg
De energieavond maakt onderdeel uit van de campagne Energie van Assen. Het was de eerste avond die de gemeente organiseerde voor inwoners om de opdracht concreter te maken. Een week eerder startte de campagne op het Koopmansplein. De campagne krijgt een vervolg; er zullen meerdere energieavonden georganiseerd worden met inwoners.

Leave a Reply

© 2020 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.