Zonnepark Zeijen geopend!

with Geen reacties

Donderdagochtend 14 december is het Zonnepark Zeijen, gelegen in Ubbena, officieel geopend. Wethouder Harmke Vlieg plaatste het laatste paneel samen met wethouder Henk Lammers (gem. Tynaarlo), gedeputeerde Tjisse Stelpstra (provincie Drenthe) en Bas Wijnen (Vrijopnaam).

Samen
Het zonnepark is een bewonersinitiatief van Energierijk Zeijen, dat tot stand is gekomen met behulp van gemeente Assen en Tynaarlo, provincie Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe (NMF). Vrijopnaam heeft het zonnepark vervolgens aangelegd en geëxploiteerd.

Wethouder Vlieg: “Een mooi initiatief. Ik hoop dat dit inwoners stimuleert om ook hun initiatief in te brengen. Alleen samen kunnen we de energietransitie realiseren.” Wethouder Lammers van Tynaarlo sluit zich hierbij aan: “Ik heb bewondering voor de inzet van de inwoners. Zij hebben samen de mouwen opgestroopt om dit zonnepark mogelijk te maken”.

Zonnepark
Het zonnepark bestaat uit ruim 2.200 panelen. Met deze panelen wordt er genoeg energie opgewekt voor 150 huishoudens. Ook andere Assenaren kunnen deelnemen aan de coöperatie. De eerste zestig aanmelders, die in de gemeente Assen wonen, krijgen maar liefst drie zonnepanelen gratis. Ga naar www.vrijopnaam.nl/zeijen voor meer informatie.

Energieopgave
Assen gaat aan de slag met het opwekken van meer duurzame energie en het verminderen van energieverbruik. Dat is een stevige opgave. Want van alle energie die we met elkaar gebruiken, is nu nog maar 4% duurzaam opgewekt. Over twee jaar moet dat 14% zijn.
 

 

Leave a Reply

© 2019 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.