Assenaren in actie tegen

with Geen reacties

Bijna 70% van de Assenaren nam al maatregelen tegen klimaatverandering.Dat blijkt uit onderzoek onder de leden van het stadspanel. Zo pakken meer Assenaren de fets voor hun woon werk verkeer. Ook door het isoleren van hun woning en het overschakelen op groene energie dragen Assenaren bij aan het tegengaan van klimaatverandering. De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek voor de lopende campagne Energie van Assen.

In november bogen de bijna 2000 leden van het stadspanel zich over klimaatverandering en maatregelen om dit tegen te gaan. De respons van 67% laat zien dat Assenaren zich betrokken voelen bij het onderwerp. Uit de antwoorden blijkt dat 80% van hen zich veel of enigszins zorgen maakt over klimaatverandering.

(Extra) maatregelen
Zo’n 62% van de Assenaren zegt maatregelen of extra maatregelen te overwegen. Met name gaat het dan om het isoleren van de woning en het plaatsen van zonnepanelen. Veel Assenaren zouden dat graag samen met de mensen in hun straat willen oppakken. Verder geeft 20% van de Assenaren aan minder vlees te willen eten. Van de mensen die antwoordden geen maatregelen te willen nemen, vindt ongeveer de helft de kosten te hoog.

Ondersteunen
Wethouder duurzaamheid Harmke Vlieg toont zich aangenaam verrast door de uitkomsten van het onderzoek. ‘We zijn volop bezig met de campagne Energie van Assen. Daarmee ondersteunen we Assenaren bij het nemen van maatregelen. Bijvoorbeeld door meer laadpalen voor elektrische auto’s aan te leggen of adviezen te geven via het Drents Energieloket. En in januari starten we met de warmtetour. Wat mij betreft krijgen we het nog een stuk drukker de komende tijd.’

Grootschalige energieopwekking
Om te voldoen aan de klimaatdoelstelling is het noodzakelijk om grootschalig energie op te wekken. Een derde van de Assenaren vindt het geen probleem om windmolens langs de A28 te plaatsen. Nog eens 45% wil dit ook als omwonenden hiermee instemmen. Volgens Assenaren kunnen de daken van bedrijven en openbare gebouwen beter benut worden voor het grootschalig opwekken van zonne-energie.

Meer weten? Bekijk het rapport op www.assen.nl/stadspanel

Leave a Reply

© 2020 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.