Informatiebijeenkomst grootschalige energieopwekking Zeijen

with Geen reacties

De gemeente Assen wil graag de mogelijkheden van grootschalige energieopwekking onderzoeken. De eerste stap daarbij is het maken van een landschapsanalyse. Hoe kunnen we vormen van grootschalige energieopwekking (windmolens of zonnepanelen) inpassen in het landschap? Om deze analyse te maken, hebben we hulp van omwonenden nodig.

Informatiebijeenkomst Zeijen
Woont u in de omgeving van Zeijen? We zijn erg benieuwd hoe u aankijkt tegen grootschalige energieopwekking in uw omgeving. We nodigen u van harte uit voor een informatiebijeenkomst op woensdagavond 7 februari, 20.00 uur in Café Hingstman in Zeijen. U kunt vanaf 19.30 uur binnenlopen. Het programma start om 20.00 uur.

Energieopgave
Net als andere gemeenten in Nederland, staat ook de gemeente Assen voor een stevige opgave. In twee jaar moeten we van 4% naar 14% duurzame energie. De volgende stap is dat we als gemeente net zoveel energie opwekken als we gebruiken. Daarvoor nemen we de tijd tot 2040. Om deze doelstelling te behalen, heeft de gemeente een uitvoeringsprogramma opgesteld. Tijdens de informatieavond informeren we u hier graag verder over.

Grootschalige energieopwekking
Veel mensen wekken zelf al energie op. Maar om de energieopgave te realiseren, moeten we ook gezamenlijke oplossingen vinden. Bijvoorbeeld in de vorm van grootschalige opwekking met windmolens of zonneparken. Ook in de omgeving Zeijen ziet de gemeente kansen voor grootschalige energieopwekking. Maar voordat we zaken op papier zetten, gaan we graag met inwoners in gesprek.

Inwoners van de gemeente Assen die in Ter Aard, Rhee, Ubbena en omgeving wonen, hebben afgelopen week een persoonlijke uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Leave a Reply

© 2020 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.