25 februari: Energiedag

with Geen reacties

Het Duurzaamheidscentrum organiseert op zondag 25 februari de Energiedag. Tijdens deze dag staan duurzame energie en verduurzaming in en rondom het huis centraal. Er is een informatiemarkt en bezoekers kunnen aan allerlei activiteiten deelnemen.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt krijgen bezoekers informatie over duurzaam bouwen en andere manieren om bewust om te gaan met energie.

Games
Zowel volwassenen als kinderen kunnen tijdens de Energiedag deelnemen aan activiteiten. Kinderen kunnen meedoen aan een energieke speurtocht of een knutselactiviteit waarbij ze zelf experimenteren met windenergie. Hun ouders spelen ondertussen mee met een Energygame of ontdekken met het programma Windplanner hoe het eruitziet als er een windmolen in hun straat staat.

Kortingsbon voor energieadvies
De Energiedag is gratis en kan u zelfs een kortingsbon voor energieadvies voor uw eigen woning t.w.v. € 250 opleveren! Met dit advies kunt u nagaan hoe energiezuinig uw woning is en hoe u dat verder kunt verbeteren. De bon voor het aanvragen van dit advies is verkrijgbaar op de Energiedag. De spelregels vindt u op www.drentsenergieloket.nl. De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Graag tot ziens op 25 februari!

Leave a Reply

© 2020 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.