Assenaren isoleren voor beter klimaat en lagere rekening

with Geen reacties

Een groep van 130 Assenaren heeft het afgelopen jaar gezamenlijk geïnvesteerd in de verduurzaming van hun woning. Ze deden mee aan een isolatieveiling die was georganiseerd door Slim Wonen en de gemeente Assen. Door gezamenlijk in te kopen, konden de Assenaren hun woning op een goedkope manier isoleren.

In totaal zijn er 202 duurzame maatregelen getroffen via Slim Wonen. Bewoners konden kiezen voor isolatieglas en daken, vloeren en muren laten isoleren. De maatregelen zorgen voor ongeveer 17 procent minder CO2-uitstoot per woning. Ook de energierekening van de deelnemers gaat omlaag.

Beter klimaat

De gemeente Assen zet zich in voor een beter klimaat en wil dit bereiken door de CO2-uitstoot te verminderen. Woningen zorgen in Assen voor 34 procent van de totale CO2-uitstoot. Om die reden stimuleert de gemeente haar inwoners om duurzame maatregelen te nemen.

Naast het verduurzamen van de woning kunnen inwoners een gratis energieadvies aanvragen bij de gemeente Assen. Een energieadviseur komt dan bij u langs om te beoordelen welke maatregelen voor u interessant zijn. Kijk voor de voorwaarden op www.drentsenergieloket.nl

Leave a Reply

© 2020 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.