Al 5.500 lantaarnpalen over op ledverlichting

with Geen reacties

De gemeente Assen zet in op een versnelde verduurzaming van de openbare verlichting in Assen. Het is de bedoeling dat aan het eind van 2018 alle lantaarnpalen in Assen ledverlichting hebben.

Het vervangen van de verlichting leidt uiteindelijk tot een maximale verlaging van het stroomverbruik en zodoende ook tot een maximale besparing op stroomkosten en onderhoud. We zijn al een heel eind op weg.

• We hebben tot nu toe 5.500 lampen van lantaarnpalen vervangen.
• Daarmee hebben we al ongeveer 40% energiebesparing gerealiseerd.
• Momenteel krijgen de 750 lantaarnpalen van de ringweg van Assen ledverlichting.
• Na de ringweg gaan we verder met de ontsluitingswegen van de wijken (de 6 meter-masten in woonwijken) en de industrieterreinen.

Energie van Assen
Assen gaat aan de slag met het opwekken van meer duurzame energie en het verminderen van energieverbruik. Dat is een stevige opgave. Want van alle energie die we met elkaar gebruiken, is nu nog maar 4% duurzaam
opgewekt. Over twee jaar moet dat 14% zijn.

Stap ook over op led!
Wilt u thuis ook besparen op uw energieverbruik? Vervang uw lampen dan ook door ledlampen. De aanschaf van de ledlampen verdient u door de lagere stroomkosten gemiddeld in ruim vijf jaar terug. Door een ledlamp te gebruiken in plaats van een gloeilamp bespaart u gemiddeld 3,75 euro per lamp per jaar.

Leave a Reply

© 2020 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.