Drenthe zoekt energiecoaches!

with Geen reacties

We hebben in Nederland een uitdaging: een CO2-arme energievoorziening in 2050. Dichterbij willen we in Drenthe in 2040 energieneutraal wonen. De beweging naar aardgasvrij wonen zorgt ervoor dat veel woningeigenaren vragen hebben over waar te beginnen met energie besparen. Hierbij willen ze graag onafhankelijke hulp en ondersteuning. Daarom zijn we op zoek naar Drentse energiecoaches aan huis!

Wat is de Drentse Energiecoach aan huis?
De Drentse Energiecoach is een niet commerciële, niet-gecertificeerde, lokale energiecoach die op vrijwillige basis een verkennende energiescan geeft aan Drentse huishoudens. De Drentse Energiecoaches worden opgeleid en ingezet om persoonlijke voorlichting en informatie te geven aan huishoudens over hun energierekening en bespaarmogelijkheden via eenvoudige (gedrags-)maatregelen. Daarnaast geven de energiecoaches informatie over de huidige kwaliteit van de constructies (isolatie) en de installaties in huis. Tevens wordt gekeken of de mogelijkheid bestaat om duurzame energie op te wekken, zoals zonne-energie.

Meer weten?
Wil je weten hoe je energiecoach kunt worden en wat de opleiding inhoud? Kijk dan op de website van het Drents Energieloket

Leave a Reply

© 2020 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.