Opnieuw zonnelening beschikbaar in Assen

with Geen reacties

Wilt u graag zonnepanelen, maar heeft u niet de financiële middelen hiervoor? Dan kunt u gebruikmaken van de zonnelening. De gemeente heeft hiervoor een bedrag van ruim 200.000 euro beschikbaar gesteld. 

CO2-neutraal
“Met de lening willen we inwoners die zelf niet kunnen investeren de mogelijkheid bieden om toch zonnepanelen aan te schaffen”, vertelt wethouder Karin Dekker. Dekker wijst op het belang van meer zonnepanelen: “We willen dat in 2040 alle woningen en gebouwen in Assen CO2-neutraal zijn. Dat betekent dat we de energie die we verbruiken, duurzaam moeten opwekken. Iedereen moet hier zijn steentje aan bijdragen. Inwoners kunnen dat doen door energie te besparen, maar ook door hun eigen energieverbruik op te wekken met zonnepanelen op het dak.”

Inschrijven
U kunt zich inschrijven op www.snn.nl/zonnelening-drenthe-2019. Met de zonnelening kunt u tegen een vaste lage rente een bedrag van maximaal € 7.500,- lenen. Naast zonnepanelen is het ook mogelijk om de lening te gebruiken voor de aanschaf van een zonneboiler. Het is de laatste keer dat de gemeente zo’n lening verstrekt.

Meer informatie
Meer informatie over de zonnelening is te vinden op www.snn.nl/zonnelening-drenthe-2019

Leave a Reply

© 2020 gemeente Assen. Energie van Assen is de duurzaamheidscampagne van de gemeente Assen.